Ко чита побеђује

Година књиге и језика 

Министарство културе прогласило је 2010. годину годином књиге и језика. Зато смо током године могли чути слогане Ко чита побеђује и Памет у главу. У Години књиге и језика постојало је низ акција, реклама и пројеката којима је година обележена. Посебно су атрактивне рекламе које су све полазиле од слогана. Могли смо их видети као спотове, као занимљива ликовна решења на рекламним паноима, на утакмицама, на ТВ, на улицама… али највише на Сајму књига.

Памет у главу

Духовита решења реклама, у складу са временом у коме се читају само кратке поруке, углавном су била везана за саобраћајне знаке са којих су нас упозоравали и усмеравали: Памет у главу

 На сајму књига, појавила се и мајица са слоганом Ко чита побеђује. Ње се докопала наша библиотекарка и обукла једну лутку, која поносно стији на столу библиотеке са овим натписом на грудима.

Та је лутка или тај натпис био је повод да се о слогану прича са малим читаоцима. Најмлађи, прваци, у својој првој организованој посети са учитељицама су дали своје виђење слогана: шта значи та реченица, шта побеђује онај који чита, чега се боји онај ко неће да се бори са незнањем, како се тај страх савладава… и стигли до неспоразума који незнање роди. Видео-снимак сведочи да су били врло заинтересовани за тему и да су погодили сва значења слогана.

 

Ко чита побеђује – шта?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s