РАЗВИЈАМО ЕКОЛОШКУ СВЕСТ

За процес наставе  веома je важна сарадња  ученика , родитеља и наставника.

На тај начин се боље упознајемо, стичемо међусобно поверење , размењујемо своја искуства и идејe,поспешујемо наставу  и   постижемо боље резултате у раду.

У уторак, 11. марта 2014.год.  у сарадњи са родитељима наших ученика,  Мајом и  Божидаром  Стојиљковић, ученици одељења 2/1 посетили су компанију  Grand Group, чија је једна од  делатности и прикупљање и прерада  отпада.

Циљ посете било је упознавање  процеса рециклаже, како би ученици боље схватили    наставну  тему ЉУДСКЕ ДЕЛАТНОСТИ  у оквиру које се обрађују области   МАТЕРИЈАЛИ (разноврсност и употреба) и ЕКОЛОГИЈА.

Како су ученици већим делом из ове наставне  области стекли теоријско знање, у овом предузећу су  видели како отпад може  бити  и од користи.О начину прикупљања,одлагања и прераде отпада  одметала,папира и пластике, сазнали су од стручњака  који супоказали иобјаснили ове процесе.

Посебно је наглашено колико   отпад штетно делује на животну средину, загађује земљиште, воду, ваздух и заузима простор на депонијама.

Ученици су имали прилику да виде како   рециклирањем тонер касета, настаје гранулат од кога се могу добити нови производи.

Млади стручњаци  компаније  “Grand Group “, инжењери заштите животне средине  и еколози , указали су на значај правилног одлагања  разних врста отпада у  одговарајуће   контејнере и кесе се ознакама за рециклажу.

Заинтересовани ученици постављали су питања   и  износили своја искуства.

На крају ове едукативне посете за  ученике је, у ресторану предузећа, припремљена част, а они су  одлагањем  отпада ПЕТ  амбалаже у  одговарајуће кесе  за рециклирање  показали да   су схватили важност рециклаже   и своју обавезу у очувању животне средине.

Ученици ће и одлагањем отпада у одговарајуће контејнере за рециклажу постављене у школском дворишту, као и  на многим местима у нашем граду, имати прилику да покажу колико им је развијена еколошка  свест .

 Са  компанијом Grand Groupпланирамо нове посете и заједничке  активности.

Рециклирај – спаси планету!

slika 2

slika 3    slika 4

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s