Посета Општини Бачке Паланке

У уторак, 13. маја 2014. године нас четворо, група ђака шестака која похађа грађанско васпитање, била је у посети код председника Скупштине општине, г. Мите Лачанског. Водила нас је наставница грађанског васпитања Ксенија Суђић.
У оквиру програма грађанског васпитања за шести разред ученици се упознају са појмом локалне заједнице, проучавају како функционише локална самоуправа и покушавају да истраже неке од проблема који тиште нашу локалну заједницу. Тако су ове године покренуте неке теме које нас муче и покушали смо да их решимо.
Наша посета Општини је била веома пријатна, а за то су се побринули у првом реду, председник Скупштине општине Мита Лачански, затим руководилац одељења за друштвене делатности Мирослава Шолаја и секретарица председника Општине Јелена Ковачевић. Објаснили су нам шта они то раде и показали просторије у којима бораве. Добили смо интересантна објашњења г. Лачанског о томе како функционише локална самоуправа и који су њени органи. Након тога смо и ми имали шта да кажемо јер смо се припремили за овај сусрет. Изнели смо своје утиске о нашој локалној заједници, понели сву документацију на којој смо радили неколико часова и разговарали о ономе што нас тишти. Господин Мита Лачански нас је саслушао и обећао да ће се заузети око нашег проблема.
На крају посете добили смо пригодан поклон и позив да се видимо за који дан и да нас председник Скупштине општине обавести о исходима наших разговора. Тог дана осетили смо се важним члановима наше локалне заједнице.
Марија Костелац, Дајана Мажар, Вукашин Пилиповић и Игор Шиник

IMG_0573

 

IMG_0572

 

IMG_0577

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s